Високий врожай озимої пшениці в 2021 р. Прогноз

Агрономи агрофірми «Сади України» провели  моніторинг посівів озимої пшениці на полях компанії в Кегичівському районі Харківської області. Відібрані рослини проаналізовані в Інституті рослинництва імені В.Я. Юр’єва на відростання експрес-методом та визначення вмісту розчинних вуглеводів. Робота тривала з кінця лютого до  середини березня 2021 року.

Вміст цукрів у  вузлах кущіння напівінтенсивних сортів Кан та Орлеан був на рівні 38,3% та 34,7% відповідно. Такий запас високоенергетичних речовин достатній для інтенсивної регенерації рослин. Низький запас розчинних вуглеводів мали розвинені рослини Cтандарту – 12,2%. Разом з цим відмічається значне обмерзання листя (до 60%). Вміст цукрів встановлений у добре розвинутих рослин групи інтенсивних та універсальних сортів: Бріон – 25,8%, Турі – 24,9%, Верден – 28,0%, Тулуза – 27,7%, Лаваль – 26,2%, Ліль – 28,7%. Поля озимої пшениці перебувають в доброму стані, що дає змогу прогнозувати в 2021 р підвищення врожайності на 10-20%.